skip to Main Content
040 269 12 85 info@refreshintouch.nl

Shiatsumassage

Deze techniek werkt vanuit een Oosterse filosofie. Ons lichaam heeft energiebanen, de zogenaamde meridianen en op die banen liggen akupressuurpunten. Deze akupressuurpunten hebben een specifieke werking op spieren en organen. Er bestaat een overlap van ruim 60% met de triggerpointpunten. Druk met mijn duim op een akupressuurpunt, via de kleding of op de blote huid, zorgt dat de energiestroom geactiveerd wordt. In het begin wordt de druk als pijnlijk ervaren maar als de druk aanhoudt vermindert de pijn. Dit zorgt dat er weer een goede doorstroming ontstaat waardoor afvalstoffen afgevoerd worden en voedingsstoffen aangevoerd. Deze werkvorm pas ik toe als de triggerpointtherapie te pijnlijk is of als ik alleen via de kleding kan werken.

Shiatsumassage werkwijze

Met druk van de duimen op de akupressuurpunten wordt de spanning voelbaar minder. Door deze punten te behandelen verander je de stroming van de energie in de meridianen. De behandeling van de akupressuurpunten heeft ook een positief effect op het zenuwstelsel, spieren en organen. Na de behandeling voelt je hele lichaam losser en ontspannen aan. Voor een langdurig effect krijg je huiswerkoefeningen mee.

Deze massage kan over de kleding heen gegeven worden.

Shiatsumassage voor welke klachten

De keuze voor deze werkvorm hangt nauw samen met klachten zoals omschreven bij triggerpointtherapie. Alleen als de triggerpointthapie te pijnlijk is kan de shiatsumassage via de zachtere duimdruk ook een verandering bewerkstelligen.

Praktijkinformatie

Eratolaan 13A | 5631 KP Eindhoven
Tel: 040 269 12 85
Email: marieke@refreshintouch.nl

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur.

Afspraken binnen 24 uur (werkdagen) afgezegd of vergeten breng ik in rekening.
Mogelijkheid om te pinnen. Gratis parkeergelegenheid.

KvK: 17136558

Workshops

Momenteel staan er geen workshops gepland.

Neem contact op

    Back To Top