skip to Main Content
040 269 12 85 info@refreshintouch.nl

Triggerpoint therapie

Deze behandeling is geschikt voor allerlei acute klachten zoals nekpijn, rugpijn maar ook klachten die al langer aanwezig zijn en/of steeds terug komen. Met mijn triggerpointtherapie volg ik de principes van de artsen Janet Travell en David Simons en de technieken van Clair Davies. Deze behandeling  combineer ik vaak met andere technieken voor een effectievere aanpak. Voor een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en krijg je huiswerk mee.  In deze video wordt kort uitgelegd wat de oorzaken zijn van triggerpoints en de aanpak. Video uitleg triggerpoints.

 

Wat zijn triggerpoints en hoe ontstaan ze

Triggerpoints zijn lokale, kleine spierkrampen. Veel pijnklachten worden veroorzaakt door deze spierknoopjes. De oorzaken kunnen heel divers zijn; ongelukken, valpartijen, operaties, blessures, overbelasting of te weinig beweging. Triggerpoints kunnen zorgen voor allerlei klachten; stijfheid, tintelingen, duizeligheid, spierpijn, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, oedeem, enz. De triggerpoints zitten bijna nooit in het gebied van de klachten. Veel huisartsen en specialisten zijn niet op de hoogte van het bestaan van triggerpoints. Met een speciale massagetechniek zijn ze echter goed te behandelen waardoor de pijn en/of klachten verdwijnen.

 

Triggerpoint therapie werkwijze

Bij de triggerpointtherapie, gebruik ik verschillende technieken om tot een goed resultaat te komen. Tijdens de eerste afspraak neem ik de tijd voor een intake en start met de behandeling. De behandeling gebeurt direct op de huid met olie. De aanpak is voor iedereen anders en kan tussentijds, afhankelijk van de resultaten, aangepast worden. De technieken die ik hierbij inzet zijn naast de triggerpointbehandeling, shiatsumassage, sportmassage, guasha, cupping of fasciarelease. Soms gebruik ik ook een magnesiumgel met warmte om de spieren extra te ontspannen.
Ik leer je ook hoe je zelf de triggerpoints thuis kunt behandelen, eventueel met een hulpmiddel. Belangrijk is dat jij tevreden bent.

 

Welke klachten veroorzaken triggerpoints

Triggerpoints kunnen verantwoordelijk zijn voor diverse klachten: stijfheid, tintelingen, duizeligheid, spierpijn, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, oedeem, etc. Zelfs hielspoor kan veroorzaakt worden door triggerpoints in de kuitspieren. Ook rugklachten zijn bijna altijd terug te voeren op triggerpoints in spieren. Met de juiste aanpak van de triggerpoints en huiswerk zoals de zelfbehandeling en oefeningen zijn klachten goed aan te pakken.

 

Praktijkinformatie

Eratolaan 13A | 5631 KP Eindhoven
Tel: 040 269 12 85
Email: marieke@refreshintouch.nl

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur.

Afspraken binnen 24 uur (werkdagen) afgezegd of vergeten breng ik in rekening.
Mogelijkheid om te pinnen. Gratis parkeergelegenheid.

KvK: 17136558

Workshops

Momenteel staan er geen workshops gepland.

Neem contact op

    Back To Top