skip to Main Content
040 269 12 85 info@refreshintouch.nl

Deze workshops geef ik in mijn praktijk. Het is ook mogelijk om workshops op locatie te geven voor werknemers. Bijvoorbeeld als onderdeel van een teambuildingdag of vitaliteitsweek. Informeer naar de mogelijkheden.

Workshop Triggerpoints

In de workshop krijg je informatie over het ontstaan van triggerpoints, de relatie met klachten en de zelfbehandeling. Je leert bij jezelf voelen waar de pijnlijke knoopjes in de spieren zich bevinden en hoe je ze kunt masseren. Deze zelfbehandeling is gemakkelijk te leren en kost weinig tijd. Om deze workshop te volgen hoef je niet persé klachten te hebben omdat iedereen deze triggerpoints kan vinden. Deze workshop is voor iedereen zonder massage-ervaring of medische kennis.

Inhoud van de workshop:

 • uitleg triggerpoints en de relatie met klachten
 • uitleg van de zelfbehandeling
 • uitleg over het gebruik van het zelfhulpboek (Clair Davies: Handboek triggerpointtherapie)
 • gebruik van hulpmiddelen
 • oefenen van de zelfbehandeling voor eigen klachten

Je gaat naar huis met een behandelplan voor de aanpak van je klachten.

Data: zie agenda.
Inclusief koffie/thee, hand-out en massagebal.

Ik geef graag deze workshop ook bij je op locatie. Heb je minimaal vier deelnemers dan kom ik naar je toe.

Cursus en workshop Meer vitaliteit door beter slapen

Slaap is een belangrijke levensbehoefte. Als je slecht slaapt kan dat een grote invloed hebben op je dagelijks leven, zeker als je slaapproblemen langer aanwezig zijn. Dit kan overdag leiden tot klachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en somberheid. Wat zijn slaapproblemen; niet in slaap kunnen vallen, niet kunnen doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Slaap hebben we nodig om lichamelijk en geestelijk te herstellen. Slaap kun je niet afdwingen, wel kun je omstandigheden creëren of je gedrag aanpassen waardoor je beter kunt slapen.

Cursus

We hebben vaak een druk leven en dat betekent dat we steeds minder tijd nemen om te ontspannen. Onze manier van leven leidt tot een hogere hersenactiviteit wat een belemmering is voor een goede nachtrust. Daarom vormt ontspanning een belangrijk onderdeel van de cursus. Tijdens de cursus maak je met verschillende tools je eigen slaapgedrag concreet. Je gaat aan de slag met verschillende (ontspannings)oefeningen en hiervoor krijg je huiswerkopdrachten mee. We kijken ook naar jouw ingesleten gewoontes en opvattingen over slaap. Het doel van deze cursus is om de vicieuze cirkel van slaapproblemen te doorbreken door ander gedrag en een andere denkwijze om daarmee grip te krijgen op je nachtrust. Deze cursus is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methodes specifiek voor slaapproblemen. Wat deze cursus uniek maakt is het persoonlijke contact over een langere periode waardoor het mogelijk is om een blijvend effect te veroorzaken. De cursus is in klein groepsverband waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Geef je de voorkeur aan individuele begeleiding, dan kan dat ook. Motivatie en inzet zijn belangrijke succesfactoren voor het volgen van deze cursus.

Workshop

Ook kun je een dagworkshop volgen. Tijdens deze praktische dagworkshop maak je kennis met de tools en oefeningen uit de cursus en kan je daarna thuis direct aan de slag om je slaap te verbeteren.

 • Groepscursus: zes wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een follow-up na twee maanden.
 • Individuele begeleiding: zes wekelijkse sessies van 1,5 uur en een follow-up na twee maanden.
 • Dagworkshop: een dag van 9:30 uur tot 16:00 uur.
 • Data: voor de dagworkshop en groepscursus zie de agenda.
  Zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een dagworkshop en/of groepscursus gepland. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.
  De individuele begeleiding kan in overleg elk moment starten.

Workshop Leren masseren

Een massage ontvangen is een heerlijke ervaring. Het geven van een massage is zeker ook fijn en niet moeilijk. Vaak hoor ik van cliënten dat ze het leuk zouden vinden als hun partner kan masseren. Dus hoe leuk is het om samen, en in een ontspannen sfeer, de fijne kneepjes van een deskundige te leren.

Voor deze workshop kun je je met twee of vier personen tegelijk aanmelden en is dus bedoeld voor partners, moeder en dochter, vrienden of vriendinnen, etc. Aan de orde komen diverse massagetechnieken zodat je een ontspannende massage leert geven. Daarnaast leer je ook een aantal stresspunten behandelen zodat je acute klachten zoals hoofdpijn, nekpijn of rugpijn kunt aanpakken. Bij de dagdeelworkshop worden alleen de rug, schouders en nek onder handen genomen. Naast een beetje theorie wordt de meeste tijd besteed aan het praktische gedeelte. Er is dus veel gelegenheid om met elkaar te oefenen en je gaat heerlijk ontspannen naar huis!

De geleerde massage/technieken zijn alleen bedoeld voor gebruik in de huislijke kring.

 • Data: in overleg
 • Inclusief: alle materialen, koffie, thee, (lunch bij hele dag), flesje massageolie en hand-out.

Praktijkinformatie

Eratolaan 13A | 5631 KP Eindhoven
Tel: 040 269 12 85
Email: marieke@refreshintouch.nl

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur.

Afspraken binnen 24 uur (werkdagen) afgezegd of vergeten breng ik in rekening.
Mogelijkheid om te pinnen. Gratis parkeergelegenheid.

KvK: 17136558

Workshops

Momenteel staan er geen workshops gepland.

Neem contact op

  Back To Top