skip to Main Content
040 269 12 85 info@refreshintouch.nl

Workshop MELT-yoga: voor een soepel en pijnvrij lijf 

Deze workshop organiseer ik omdat het veel raakvlakken heeft met mijn behandelmethodes en het geeft jou meer handvaten voor zelfbehandeling.

Fascia is het bindweefselnetwerk dat al je spieren omhult en beschermt en daarom een belangrijk onderdeel van je bewegingsapparaat. Naast spieren omvat fascia ook álle andere weefsels in het lichaam zoals pezen, ligamenten, botten, zenuwen, organen tot elke cel in je lichaam.

Gezonde fascia bevat voldoende vocht, is krachtig en flexibel en zorgt ervoor dat je soepel en pijnvrij kunt bewegen. Door allerlei factoren, zowel lichamelijk als mentaal, kan je fascia minder soepel worden en zelfs verharden en uitdrogen. Het gevolg hiervan is dat je meer stijfheid en pijnklachten ervaart.

De effectieve MELT METHODE® is een zachte zelfbehandeling van de fascia, ontwikkeld door Sue Hitzmann. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat MELT oefeningen het bindweefsel verandert waardoor je leniger wordt en geven een duidelijke vermindering van chronische pijn.

MELT is waardevol als je:

 • je lenigheid wil vergroten
 • sneller wil herstellen van een operatie of blessure
 • chronische pijnklachten wil aanpakken
 • stress en spanning wil verminderen
 • beter wil slapen en uitgerust wakker wil worden
 • overdag meer energie wil hebben

Het doel van MELT is het verbeteren van het zelf herstellend vermogen van je lichaam. De oefeningen verminderen pijn op een natuurlijke manier doordat ze de onderliggende oorzaak van chronische pijn aanpakken. Drie keer per week 10 minuten MELT oefeningen doen is al genoeg om vastzittende spanning in je lijf op te lossen en je weer fit te gaan voelen.

In deze workshop leer je hoe je zelf je fascia kunt behandelen met behulp van speciale MELT balletjes en de MELT foamroller. Het zijn makkelijk te leren, eenvoudig soort yoga oefeningen, die je ook thuis kunt doen. De oefeningen die je bindweefsel weer soepel maken geven direct een prettig gevoel in je lijf. Het effect hiervan is lang merkbaar.

Rob Beenker heeft de Nederlandse vertaling gemaakt van Sue Hitzmann’s boek. Hij is MELT-instructeur en geeft 30 april een workshop in Eindhoven.

De locatie: Een Nieuwe Balans, Woenselsestraat 352a in Eindhoven.
Tijd: 10 uur tot 15 uur. Inloop vanaf 9:45 uur.

De workshop is inclusief speciaal MELT balletje en koffie/thee. Na de workshop kun je andere speciale MELT materialen met korting aanschaffen.  Jouw investering voor deze workshop is € 90.

Aanmelden kan via het contactformulier, keuze Workshops overigen.  Na betaling is je plaats gereserveerd.

Workshop Triggerpoints

In de workshop leg ik alles uit over het ontstaan van triggerpoints, de relatie met klachten en de zelfbehandeling. Je leert bij jezelf voelen waar de pijnlijke knoopjes in de spieren zich bevinden en hoe je ze kunt masseren. Deze zelfbehandeling is gemakkelijk te leren en kost weinig tijd. Om deze workshop te volgen hoef je niet persé klachten te hebben omdat iedereen deze triggerpoints kan vinden. Deze workshop is voor iedereen zonder massage-ervaring of medische kennis.

Inhoud van de workshop:

 • uitleg triggerpoints en de relatie met klachten
 • uitleg van de zelfbehandeling
 • uitleg over het gebruik van het zelfhulpboek (Clair Davies: Handboek triggerpointtherapie)
 • gebruik van hulpmiddelen
 • oefenen van de zelfbehandeling voor eigen klachten

Je gaat naar huis met een behandelplan voor de aanpak van je klachten.

Data: zie agenda of in overleg.
Inclusief koffie/thee, hand-out en massagebal.

Cursus / workshop: Meer vitaliteit door beter slapen

Slaap is een belangrijke levensbehoefte. Als je slecht slaapt kan dat een grote invloed hebben op je dagelijks leven, zeker als je slaapproblemen langer aanwezig zijn. Dit kan overdag leiden tot klachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en somberheid. Wat zijn slaapproblemen; niet in slaap kunnen vallen, niet kunnen doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Slaap hebben we nodig om lichamelijk en geestelijk te herstellen. Slaap kun je niet afdwingen, wel kun je omstandigheden creëren of je gedrag aanpassen waardoor je beter kunt slapen.

Cursus

We hebben vaak een druk leven en dat betekent dat we steeds minder tijd nemen om te ontspannen. Onze manier van leven leidt tot een hogere hersenactiviteit wat een belemmering is voor een goede nachtrust. Daarom vormt ontspanning een belangrijk onderdeel van de cursus. Tijdens de cursus maak je met verschillende tools je eigen slaapgedrag concreet. Je gaat aan de slag met verschillende (ontspannings)oefeningen en hiervoor krijg je huiswerkopdrachten mee. We kijken ook naar jouw ingesleten gewoontes en opvattingen over slaap. Het doel van deze cursus is om de vicieuze cirkel van slaapproblemen te doorbreken door ander gedrag en een andere denkwijze om daarmee grip te krijgen op je nachtrust. Deze cursus is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methodes specifiek voor slaapproblemen. Wat deze cursus uniek maakt is het persoonlijke contact over een langere periode waardoor het mogelijk is om een blijvend effect te veroorzaken. De cursus is in klein groepsverband waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Geef je de voorkeur aan individuele begeleiding, dan kan dat ook. Motivatie en inzet zijn belangrijke succesfactoren voor het volgen van deze cursus.

Workshop

Ook kun je een dag workshop volgen. Tijdens deze praktische dag workshop maak je kennis met de tools en oefeningen uit de cursus en kan je daarna thuis direct aan de slag om je slaap te verbeteren.

 • Groepscursus: zes wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een follow-up na twee maanden.
 • Individuele begeleiding: zes wekelijkse sessies van 1,5 uur en een follow-up na twee maanden.
 • Dag workshop: een dag van 9:30 uur tot 16:00 uur.
 • Data: voor de dag workshop en groepscursus zie de agenda.
  Zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een dag workshop en/of groepscursus gepland. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.
  De individuele begeleiding kan in overleg elk moment starten.

Praktijkinformatie

Eratolaan 13A | 5631 KP Eindhoven
Tel: 040 269 12 85
Email: marieke@refreshintouch.nl

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur.

Afspraken binnen 24 uur (werkdagen) afgezegd of vergeten breng ik in rekening.
Mogelijkheid om te pinnen. Gratis parkeergelegenheid.

KvK: 17136558

Workshops

Momenteel staan er geen workshops gepland.

Neem contact op

  Back To Top